RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Вже у травні зросте імпорт пального в Україну: якими будуть ціни на бензин

Найближчим часом ситуація з нестачею палива в Україні має налагодитись, черги на АЗС – скоротяться, а ціни стабілізуються шляхом контролю держави.

Бензин має опуститися в ціні нижче за 40 гривень за літр, а дизель не повинен коштувати більше 43 гривень, повідомили у команді першої віце-прем'єра Юлії Свириденко, пише "ТСН".

Вже у травні імпорт нафтопродуктів із Польщі до України залізницею зросте з 60 тисяч тонн на місяць до 200 тисяч тонн. Крім того, збільшаться постачання палива через румунський та польські порти – йдеться про сировину зі США та Скандинавії.

Разом з тим, уряд закликав українців утримуватися від паніки і не намагатися щоразу залити повний бак пального, пам'ятаючи, що він вкрай необхідний збройним силам та екстреним службам. Уряд працює над новими логістичними шляхами постачання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова гуманітарного штабу Київської області Олексій Кулеба говорив, що проблеми з наявністю палива на заправках буде вирішено найближчим часом. Проте ціни на пальне зростуть.