RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Решті доведеться платити: кому в Україні спишуть борги за комуналку під час війни

Власникам зруйнованого або пошкодженого під час війни з російськими окупантами житла спишуть заборгованість з комунальних платежів. Інші повинні будуть погасити заборгованість протягом трьох місяців після припинення дії воєнного стану.

"Апостроф" розповідає про ситуацію із оплатою комунальних послуг під час війни.

Важливо розуміти, що зараз власникам зруйнованого або пошкодженого в ході бойових дій житла продовжують нараховувати плату за комунальні послуги, оскільки реєстр пошкодженого житла ще не створено. Тому комунальники не мають у своєму розпорядженні відповідної інформації.

Комунальні платежі продовжують нараховуватись і тим, хто змушений був залишити свої будинки – плата нараховується, виходячи із соціальних норм споживання, у разі, якщо власники квартир не передають показники лічильників. Після війни платежі будуть перераховані відповідно до актуальних показників лічильників.

Як повідомляв "Апостроф", уряд подасть у Верховну Раду законопроекти, які передбачають мораторій на підвищення комунальних тарифів на період воєнного стану та шість місяців після його завершення.