RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вражаючі цифри: скільки Росія вивезла краденого зерна з України

Російські окупанти масово викрадають в Україні зерно - на сьогодні вкрадено щонайменше 400-500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 мільйонів доларів США. Практично всі кораблі, що виходять із зерном із Севастополя, перевозять викрадену українську продукцію.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зокрема, 11 травня російське судно зі вкраденим українським зерном пришвартувалося біля берегів Сирії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав, що кожен, хто причетний до продажу, транспортування або купівлі вкраденого зерна, є співучасником злочину.

"Ваші дії матимуть адекватні міжнародно-правові наслідки. Ми зробимо все, щоб максимально ускладнити ваше життя", – запевнив він.

Кулеба нагадав, що раніше від купівлі награбованого в Україні зерна відмовилися Єгипет та Ліван.

Крадіжки Росією українського зерна підтверджуються і численними свідченнями українських аграріїв, і документальними доказами.

Як повідомляв "Апостроф", представник продовольчої агенції ООН Йозеф Шмідхубер заявив, що з України не можуть виїхати близько 25 мільйонів тонн зерна внаслідок блокади чорноморських портів країною-терористом РФ та проблем з інфраструктурою, спричинених повномасштабною війною.