RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як змінилися ціни на квартири в Україні під час війни: інфографіка

19 квітня в Україні розблокували процес купівлі-продажу житлової нерухомості, тож українці в окремих регіонах тепер можуть стати власниками нової квартири, хоч і з певними уточненнями. Щодо цін, то вони несуттєво зросли, а окремі типи житла — навпаки — стали доступнішими.

Про це повідомляє finance.ua.

У Києві дещо подешевшало житло у житловому фонді з 2011 року.

Однокімнатні та двокімнатні квартири тут зараз коштують менше на 8,5% та 5,5% відповідно.

Також дещо знизилися ціни однокімнатки: на вторинному фонді квартири подешевшали на 6% порівняно з лютим, а в новобудовах – на 5,4%.

У Львові середня вартість квартир дещо зросла. Усі типи житлової нерухомості у місті почали зростати у ціні ще до початку російського вторгнення. Так, наприклад, під час пікового періоду на ринку (з вересня по листопад) однокімнатну квартиру у вторинному фонді можна було придбати за $35,5 тисячі, а в новобудові — майже за $46 тисяч. Останній довоєнний місяць середня ціна на квадратні метри підвищилася ще на 5-6%.

Незважаючи на тимчасове призупинення роботи ринку по всій країні вартість житла у місті Лева у квітні продовжила зростати.

Так, якщо порівнювати розцінки на однокімнатки у Львові зараз у лютому, то подорожчання становить ще 3-5%, залежно від типу будинку.

У Дніпрі впали ціни квартири у житловому фонді з 2011 року. Більше того, ціни зараз навіть нижчі, ніж восени, коли ринок нерухомості зазвичай переживає бум продажів. Так, у лютому вартість квадратних метрів зросла, а зараз знову знизилася.

Якщо порівнювати ціни, то однокімнатки подешевшали на 6,5%, двокімнатні квартири коштують на 10% менше, а трикімнатки – на 12,5%. Знизилися ціни і на новобудовах міста.

Порівняно з лютим однокімнатні квартири подешевшали на 3,5%, двокімнатні – на 19%, а ось трикімнатні подорожчали на 3,5%.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, за скільки зараз здають квартири в Україні .