RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

У США зробили ще один важливий крок до виділення Україні 40 мільярдів доларів

Фінансова допомога для України у розмірі 40 мільярдів доларів може бути остаточно схвалена вже цього тижня. Якщо до закону не буде внесено змін, то вже в четвер документ зможе підписати голова Білого дому Джо Байден.

Про це повідомляє Bloomberg.

У понеділок відбулося голосування щодо надання Україні фінансової допомоги. Переважна більшість сенаторів підтримала законопроект. 81 проголосували "за" і лише 11 - "проти". Якщо всі законодавці погодяться відмовитись від дебатів і в документ не будуть вносити правки, вже цього тижня він буде відправлений на підпис американському лідеру.

Зазначимо, минулого тижня фінансова допомога від США була під загрозою, оскільки сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол заблокував законопроект. Незважаючи на вмовляння колег, він наполягав на створенні посади спеціального генерального інспектора, який мав дивитися, як витрачається військова допомога. Пол заявив, що Вашингтон не "може допомогти Україні, прирікаючи цим економіку США". При цьому він додав, що "керується інтересами національної безпеки своєї країни".