RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Виплата пенсій на окупованій території: куди йдуть гроші

Пенсіонери, які раніше отримували пенсії за місцем проживання, і зараз залишилися на тимчасово окупованих територіях або в оточенні, а також у місцях, де йдуть активні бойові дії, через що "Укрпошта" не має технічної можливості доставляти гроші, вся сума пенсії зараховується на рахунки, що їм відкриті у "Ощадбанку".

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в інтерв'ю "Уніан".

Вона уточнила, що пенсія зараховується на такі рахунки після того, як "Укрпошта" за погодженням з військово-цивільними адміністраціями подає до Пенсійного фонду інформацію про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях.

Гроші з такого рахунку пенсіонер може отримати у будь-якому відділенні "Ощадбанку" на безпечній території. Для цього потрібний паспорт та довідка з номером податкового коду, а також підписання пенсіонером договору банківського рахунку.

Як розповідав "Апостроф", пенсіонери, які вчасно не отримали пенсійні виплати з різних причин, у тому числі через війну в Україні, мають право забрати свої кошти протягом трьох років, звернувшись до органів Пенсійного фонду.