RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Сотні тисяч пенсіонерів залишилися без виплат: у Кабміні знайшли вирішення проблеми

Українцям, які опинилися на тимчасово окупованих територіях нараховуватимуться пенсії та всі соціальні виплати. Уряд розробив механізм, за яким люди зможуть отримати свої гроші.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Мінсоцполітики.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна на засіданні Уряду повідомила, що окупанти на захоплених територіях блокують роботу соціальних служб, крадуть гуманітарну допомогу та доводять людей до відчаю.

Протидія цьому ведеться у трьох напрямках:

  • допомога у виїзді із зони бойових дій,
  • нарахування всіх соціальних виплат,
  • надання додаткових можливостей ними користуватися.

"У 6 регіонах України, де є окуповані населені пункти, з 2,9 млн пенсіонерів пенсію отримали 2,6 млн осіб або 90%. Пенсії фінансуються вчасно, в окремих регіонах – навіть авансом, але є питання з можливістю отримати чи використати ці кошти", - уточнила Лазебна.

Вона додала, що банки усі 100% пенсійних виплат зараховують на карти, але на частині окупованих територій ними неможливо скористатися. З усіх пенсіонерів, які отримували виплати за місцем проживання, близько 300 тисяч людей поштовий оператор не має змоги донести пенсію через окупацію.

"Але для того щоб люди отримали свої кошти, Уряд забезпечив механізм, завдяки якому цим людям відкриваються рахунки в Ощадбанку, і на них зараховується пенсія. Вся сума пенсії зберігається. Цими коштами людина може скористатися, звернувшись до Ощадбанку за першої можливості або дочекатися, коли Укрпошта зможе працювати у регіоні, та отримати всю суму за місцем свого проживання", - резюмувала міністр.

Раніше "Апостроф" публікував роз'яснення ПФУ, скільки зберігається не знята з рахунку пенсія.