RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українців позбавлятимуть частини пенсії: названо три причини

В Україні проведуть ретельну перевірку громадян, які отримують пенсії, а працюючим пенсіонерам необхідно повідомити про свої заробітки до Пенсійного фонду України, якщо це не буде зроблено – у майбутньому з пенсії вираховуватимуть переплату.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області.

Під поняттям "переплата" розуміється сума пенсії (з урахуванням надбавок, підвищення, сум індексації та інших доплат до пенсій), виплачена з різних причин понад розмір, визначений законодавством.

Водночас закон не передбачає проведення перерахунку у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність для обчислення мінімального розміру пенсії або доплати за наднормативний страховий стаж у разі працевлаштування пенсіонера.

Крім того, непрацюючі пенсіонери, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, отримують надбавку. У разі працевлаштування пенсіонера виплата цієї надбавки припиняється.

Також, у разі працевлаштування літньої людини, яка отримує пенсію за вислугу років, за спеціальністю, яка дає право на призначення даного виду пенсії, виплата пенсії їй взагалі має припинитися.

Раніше "Апостроф" розповідав, що працюючі пенсіонери зможуть отримати пенсії з урахуванням перерахунку та з доплатою квітень та травень – виплати будуть проводитись у червні.