RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Закінчився бензин на АЗС - підвезли: у яких регіонах немає черг за пальним

Антикризові заходи держави дають результат, вартість пального в українських мережах АЗС вийшла зі стану турбулентності. Ситуація з пальним на Закарпатті за останні дні покращилася, а ажіотаж вщух. Паливо є майже на всіх автозаправках, якщо закінчується – його підвозять.

Про це повідомляють Факти.

Бензин марки А-95 там продається за 51 грн. за літр. Дизель – на 6 грн. дорожче і коштує 57 грн. Щоправда, 92-го бензину обмаль. Він лише на деяких АЗС та просять за нього 49 грн за літр. Водії задоволені тому, що не витрачають час на черги. І додають: пальне подорожчало, але якість його краща.

Місцеві оператори значно збільшили постачання пального на Закарпаття. Завозять його з Європи – уклали договори з компаніями зі Словаччини та Австрії.

Зазначимо, у зв'язку з розв'язаною війною РФ, в Україні утворився дефіцит пального – в результаті ціни змінювалися іноді навіть кілька разів на день.

Раніше Антимонопольний комітет України розпочав дослідження з дотримання законодавства операторами, щоб з'ясувати, чи є об'єктивні причини для такої критичної ситуації, чи це змова найбільших гравців паливного ринку України.