RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Долар прямує до ще нижчої позначки: аналітик розповів, чого чекати від курсу валют

За останні кілька днів долар значно подешевшав, порівняно з попереднім періодом, коли він лише зростав і коштував понад 38 гривень – така тенденція може зберегтися.

Про це повідомляє фінансовий аналітик Віталій Шапран, інформує "Телеграф".

Так, за останні дні долар опустився до 35,5 гривні, і він прагнутиме до позначки 33 гривні, що буде ринковим консенсусом.

Експерт зазначив, що обмеження, що вводяться НБУ, були тимчасовими і спрямованими на захист населення від спекуляцій. За його словами, ринок готівкової валюти є відносно невеликим у порівнянні з банківським безготівковим, тому повернення банків на ринок дозволило дуже швидко збити спекулятивні настрої.

Шапран звернув увагу на те, що в перші дні після скасування обмежень деякі обмінники все ще намагалися продавати долар по 38,5 грн, проте зрозуміли, що результат буде незадовільним. Це також призвело до того, що багато обмінників почали грати на зниження долара.

"Якщо не буде негативних новин від наших закордонних донорів або з фронтів, то готівковий курс продажу долара найближчими тижнями прямуватиме до позначки 33,0 грн за долар", - резюмував Шапран, додавши, що він і буде тим консенсусом, який уже склався. у банків за картковими курсами.

Раніше ми писали, скільки коштуватиме валюта на початку червня.