RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Євросоюзі озвучили план повної відмови від російського газу

Європейський союз у рамках відмови від російського газу збільшить закупівлі зрідженого "блакитного палива" в США та Катарі. Євросоюз також планує наростити потужність зеленої енергетики.

Як повідомляє "УНІАН", про це заявив єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон в ефірі телеканалу Europe 1/CNews.

"Нам доведеться якнайшвидше звільнитися від російського газу і відновити нашу автономію, тому що Володимиру Путіну не подобається європейський проект. Він намагався розділити нас за допомогою своєї вакцини "Супутник", яка не спрацювала, він зробив усе, щоб втручатися в нашу демократію з Russia Today, а тепер він використовує газ, щоб точно розділити нас", - заявив європейський політик.

Він зазначив, що близько 45% газу в ЄС 2021 року припадав на РФ. За його словами, в ЄС вже розробили план відмови від російського газу, адже з РФ імпортують 155 мільярдів кубометрів на рік.

"Цей новий план буде включати 50 млрд. кубометрів імпорту зрідженого природного газу зі США або Катару, додаткові 10 млрд. на наявних трубопроводах, прискорення морських вітряних турбін і фотоелектричних панелей, які складають 25 млрд. кубометрів" , - пояснив Бретон.

Також він не відкидає перезапуск вугільних електростанцій.

Нагадаємо, до нового, сьомого, пакету санкцій проти країни-терориста РФ увійдуть обмеження щодо російського газу та банків, список яких буде розширено. Європейський Союз уже розпочав роботу над його розробкою.