RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Як перевірити заявку на виплати від міжнародних організацій: влада дала відповідь

На платформі єДопомога з'явилася можливість перевірити статус заявки на виплат від міжнародних організацій.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Так, з 10 червня на соціальній платформі є можливість перевірити статус заявки на допомогу міжнародних організацій.

Для перевірки потрібно:

Перейти за посиланням та натиснути кнопку “Перевірка статусу заявки”

https://aid.edopomoga.gov.ua

Вказати реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) (раніше індивідуальний податковий номер (ІПН) та номер телефону).

Натисніть кнопку “Перевірити статус”, після чого дізнаєтесь про статус заявки.

Статуси заявки можуть бути такими, як:

"Заявка не знайдена" - заявка не надсилалася через платформу

“Ваша заявка у процесі верифікації” - заявка передана до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Міністерства соціальної політики України і зараз відбувається перевірка правильності даних, ідентифікація особи та належність до зазначених соціальних статусів.

"Ваша заявка успішно верифікована" - зазначені у заявці персональні дані та соціальні статуси підтверджені.

"Ваша заявка не пройшла верифікацію" - зазначені у заявці статуси не відповідають наявній інформації Мінсоцполітики. Вам необхідно звернутися до органів соціального захисту для актуалізації статусу. Після актуалізації ви матимете можливість подати виправлену заявку знову.

"Ваша заявка містить помилки" - у заявці допущені помилки, тому необхідно її додатково перевірити. Після цього ви матимете можливість подати виправлену заявку знову.

"Заявка перебуває в очікуванні виплати від міжнародних організацій" - цей статус ще раз підтверджує, що заявка успішно пройшла верифікацію та буде передана міжнародним організаціям за умови відповідності соціальної категорії (статусу) заявника до умов виплат, що визначаються міжнародними організаціями.

Надалі статуси можуть змінюватися після отримання заявки міжнародними організаціями на їх запит та підтвердження готовності зробити виплату.

Проекти з надання допомоги найбільш вразливим категоріям населення, які постраждали від військового вторгнення РФ Україні, реалізуються в рамках спільної роботи Мінсоцполітики та окремих агентств ООН, таких як Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), Всесвітня продовольча програма (ЗПС), Міжнародна організація RED ROSE, Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариство Червоного Хреста України.

Проведення таких виплат відбуватиметься за результатами проведеної верифікації і лише за підтримки та фінансування відповідних проектів міжнародними донорами.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді України озвучили алгоритм оформлення пенсій громадянам, які опинилися під російською окупацією.