RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Все максимально просто і зручно: Кабмін спростив розмитнення авто через "Дію"

Український уряд підтримав проект закону про розмитнення транспорту через "Дію" та звільнення від податків електрокарів. Незабаром розмитнити авто можна буде лише за п'ять хвилин.

Про це розповів голова українського уряду Денис Шмигаль.

"Все дуже просто і комфортно. Досить запровадити VIN-код авто, а розрахунок платежів проводиться автоматично. Сплатити можна прямо у додатку. Весь процес розмитнення – не більше 5 хвилин", - розповів прем'єр.

Він заявив про те, що в країні усувають будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на автомобілі при їх розмитненні, додавши, що новий сервіс фактично не має аналогів в інших країнах світу.

"Митники не впливатимуть на формулу розмитнення. Її визначатимуть виключно характеристики авто: обсяг, тип і потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність. Також наш законопроект містить норми, що передбачають повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для автомобілів з гібридними двигунами. У рамках Українського зеленого курсу - це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря", - розповів Шмігаль.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" назвав найпопулярніші автомобілі українців. Середній вік транспорту, ввезеного в країну з квітня до травня поточного року, становить 14 років. А ось частка авто 20-х років випуску становила лише 1,3% від загальної кількості.