RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Продавати буде невигідно: названо марку бензину, яка зникне в Україні

В умовах дефіциту палива в Україні може повністю зникнути бензин марки А92.

Таке припущення зробив екс-очільник Міністерства інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, українцям варто забути про таку марку бензину як А92. Омелян зазначив, що цей вид палива не виробляється на європейському ринку, а в Україні подібних потужностей більше нема - підприємство було знищено внаслідок ракетних ударів ЗС РФ.

"І я не думаю, що після його відновлення він знову вироблятиме А92. Це просто буде нерентабельно. Тим паче, автівок, які їздять на бензині А92, дедалі менше щороку. І власникам, які їх хочуть ще зберігати, треба добре думати, чим вони їх заправлятимуть у подальшому", - продовжив Омелян та висунув припущення, проблем із А95 та дизелем в Україні після подолання дефіциту більше не буде.

Екс-очільник Мінінфраструктури не відкидає можливості створення за сучасними технологіями на території нашої країни нафтопереробних заводів, завдяки яким потреба в імпорті палива відпаде.

Омелян також не сумнівається, що в Україну продовжаться поставки газа, в якому зацікавлена деяка категорія водіїв.

"Багато людей, які були спокушені низькою ціною газу і платили грубі гроші за переобладнання своїх автомобілів, зараз ми бачимо, що він не такий вже й дешевий. Економія стає все меншою і меншою. І газу раніше багато йшло із рф і багато хто закривав на це очі, але зараз єдине джерело, яке залишилося, це ЄС", - резюмував Омелян в ефірі телеканалу.

Раніше ми розповідали, що українські АЗС оновили ціни на бензин та дизельне паливо.