RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Третина українців не отримала пенсії за червень: що відбувається

В Україні завершено фінансування пенсій за червень . Сотні тисяч українців, котрі опинилися на окупованих територіях, не можуть отримати гроші.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Так, станом на 24 червня на пенсійні виплати направлено 51,2 млрд. грн., у тому числі 12,0 млрд. грн. – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 39,2 млрд. грн. – через уповноважені банки.

Уповноваженими банками зараховано на рахунок пенсіонерів 100% профінансованих сум.

Водночас, за повідомленням АТ “Укрпошта”, станом на 23 червня доставлено лише 69,80 % профінансованої суми за червень, тобто сотні тисяч українців через бойові дії не змогли отримати гроші.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час телемарафону підтвердила, що близько 300 тисяч українців, котрі опинилися на окупованих територіях, не можуть отримати пенсії. Це з тим, що пошта неспроможна доставити людям гроші. При цьому вона наголосила, що попри війну в країні не скоротили жодної соціальної виплати і продовжують стовідсоткове фінансування незалежно від території, де людина проживає, навіть якщо вона переїхала за кордон.

Нагадаємо, Мінсоцполітики планує до кінця 2022 року ще тричі підвищити пенсійні виплати українцям: у липні, жовтні та грудні. Таким чином, середня пенсія буде на 15% більшою за фактичний прожитковий мінімум, який є зараз - пенсія складе 4 500 гривень.