RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Вивіз зерна з українських портів: Туреччина зробила важливу заяву

У Туреччині заявляють про досягнення консенсусу щодо створення "операційного центру" щодо вивезення зерна з українських портів, заблокованих Росією.

Про це повідомив глава управління речник Офісу президента Туреччини Фахреттін Алтун, пише італійське видання Il Messagero.

За його словами, Туреччина сприяла тому, щоб завантажені зерном судна могли вирушити з портів якомога швидше, приділяє велике значення безпечному виконанню цього процесу і запобіганню інцидентів.

"Ми відігравали роль фасилітатора, і в результаті наших переговорів було досягнуто консенсусу щодо створення операційного центру у Стамбулі. Ми сподіваємось, що завантажені зерном судна вирушать якнайшвидше... Маємо обережний оптимізм, що відчутні кроки в цьому питанні можуть бути вжиті скоро", - зауважив він.

Також він додав, що Анкара виступає за "справедливий мир" за будь-яких обставин, розкритикувавши країни, які не проти затяжної війни з метою виснажити Росії.

При цьому Туреччина залишиться осторонь санкцій, запроваджених проти Москви, якщо їх не введуть на рівні ООН.

Як повідомлялося, Росія заблокувала українські чорноморські порти із самого початку війни. Там застрягло близько 22 млн тонн зерна.