RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні переселенцям спростили отримання виплат та соцдопомоги

Внутрішньо переміщені особи в Україні можуть вставати на облік та отримувати відповідні виплати для ВПО навіть, якщо втратили документи.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів України 1 липня, передає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Щоб отримувати матеріальну допомогу якомога швидше та не чекати на втрачені документи декілька місяців, українці, які були вимушені покинути свої домівки у зонах бойових дій, можуть при вставанні на облік використати документи з мобільного додатку "Дія", зокрема єДокумент. Також можна показати довідку про те, що громадянин звернувся до Державної міграційної служби, щоб оформити паспорт.

Проєкт постанови розробили Мінреінтеграції спільно із Мінсоцполітики та ДМС під час наради за 17 червня 2022 року під головуванням віцепрем’єр-міністерки України — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Раніше ми писали, на виплати українським біженцям, які рятуються від війни, держава спрямувала майже 6,2 мільярда гривень. Загалом уряд виплатив близько 17,2 мільярда гривень такої допомоги 2,3 мільйона громадян.