RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Оптова ціна бензину та ДП серйозно впала: скільки коштує автопальне в Україні

Ситуація з паливом в Україні поступово стабілізується, а оптові ціни на бензин та дизельне паливо почали знижуватися.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Експерти проаналізували дані у період з 24 червня по 1 липня. Так, бензин у перший день липня в середньому по Україні можна було придбати за 50 грн/л, що на 1 грн/л нижче від цін тижнем раніше, а діапазон торгівлі на високооктан перебуває в межах 46-54 грн/л.

У той же час, дизель 1 першого липня за оптовою ціно коштував 52 грн/л, а торгівля ДП велася в межах 47-58 грн/л залежно від регіону. Порівняно з 24 червня ціна на дизель у гурті знизилася на 4 грн/л.

Найбільше у ціні знизилося дизельне паливо на півдні України – там за тиждень цінники на ДП у гурті скинули 3-4 грн/л, а дизель 1 липня продавали за 47-49 грн/л.

Західний регіон посідає другий щабель у ціновому змаганні. Тут дизель можна було придбати в діапазоні 50-53 грн/л, що також нижче за попередні показники на 1-2 грн/л. У доступі були як автонорми, так і вагонні партії.

На півночі країни ціни на дизельне паливо також змінилися, порівняно з попередніми показниками. Тижневе здешевшання склало2-3 грн/л, а дизельне паливо продавалося за 53-56 грн/л.

Оптові ціни на дизель у центральному регіоні країни 1 липня перебувають у межах 54-57 грн/л, і тижденьтому у цьому регіоні також зафіксовано зниження гуртових пропозицій на 1-2 грн/л.

На сході країни дизельне паливо найдорожче, але навіть там відбулося здешевшання – його можна купити за 56-58 грн/л, що також свідчить про зниження цін на 2-3 грн/л.

Раніше ми писали, коли в Україні закінчиться паливна криза.