RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

"ПриватБанк" та "Монобанк" підняли картковий курс: скільки зараз коштує валюта

З середи, 6 червня, "ПриватБанк" та "Монобанк" зрівняли курси валют при оплаті карткою та готівкою – люди, які заробляють на різниці курсів, залишаться без "роботи".

Про це повідомляється на сайті "ПриватБанку".

"ПриватБанк з 6 липня встановлює ринковий курс валютообміну для безготівкових операцій. Насамперед, це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та переказів у гривні в Україні з валютних карток, а також усі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток", – йдеться у повідомленні.

Таке рішення банк пояснив ринковою ситуацією у країні.

"Банк встановлює єдині курси обміну валют для оплати картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях, виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів його клієнтів", - додали в "Приваті".

Олег Гороховський, співзасновник "Монобанку", який ухвалив таке ж рішення, заявив, що тепер "картковий туризм закінчиться і багато хто втратить роботу".

Так, картковий курс купівлі та продажу долара у "Приватбанку" підвищився до 35,25-35,46 грн/$. При розрахунку гривневою карткою за кордоном або зняття там доларів у банкоматах конвертація відбуватиметься за новим курсом продажу плюс 2% комісії за конвертацію.

У "Монобанк" купівля американської валюти складає 35,30 грн., а продаж - 35,45 грн.

Раніше ми писали, яким буде курс долара до кінця літа.