RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Частину українців позбавлять плати за комуналку: з чим це пов'язано

В умовах повномасштабної війни з Росією деякі громадяни України можуть не платити за комунальні тарифи.

Про це повідомляє Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

Зокрема це стосується тих громадян України, які більше місяця не живуть вдома і повідомили про це постачальнику послуг. Однак тут є уточнення: йдеться про домогосподарства, де не встановлені лічильники - інакше люди мають передавати показники, навіть якщо вони не змінювалися. Але це правило не поширюється на послуги з опалення будинків.

Тим часом споживачі можуть не оплачувати за комунальні послуги в інших випадках - зазначимо, що йдеться про форс-мажорні обставини (в даному випадку - війну Росії проти України):

  • якщо компанія не може забезпечити клієнту цілодобовий доступ до газорозподільної системи, як це передбачено договором. Це може статися, наприклад, якщо газорозподільна структура була пошкоджена під час обстрілів;
  • якщо під час бойових дій було пошкоджено об'єкт газоспоживання споживача та (або) його внутрішньобудинкову систему газопостачання. Це може призвести до неможливості користуватися послугами розподілу газу.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України підтвердили, що можуть зменшити припустиму мінімальну температуру у житлових приміщеннях у зимовий час - зараз із цього питання йдуть обговорення.