RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Нафтогаз України" підтвердив технічний дефолт: що це означає

Кабінет міністрів України ухвалив рішення піти на дефолт щодо єврооблігацій національної акціонерної компанії "Нафтогаз".

Про це повідомила прес-служба компанії.

У "Нафтогазі" пояснили це рішення закінченням терміну виплат з боку компанії власникам єврооблігацій. Минулого тижня Кабінет міністрів зобов'язав своїм розпорядженням посадових осіб компанії вчиняти будь-які дії при виконанні угоди щодо єврооблігацій компанії лише після окремого узгодження таких дій урядом України.

У своєму офіційному листі уряду національна компанія вказала на наявність на її рахунках коштів, достатніх для виплат щодо єврооблігацій, а також описала ризики та негативні наслідки для Нафтогазу та країни у разі "жорсткого дефолту" щодо єврооблігацій компанії.

Також зазначається, що Кабінет міністрів України не надав посадовим особам "Нафтогазу" дозволу на виконання зобов'язань перед власниками євроблігацій щодо здійснення необхідних платежів для сплати основної суми та відсотків з випуску 2022 року, а також відсотків з випуску 2024 року.

У зв'язку з технічним дефолтом "Нафтогазу" та припиненням доступу до міжнародного ринку капіталу Кабмін фактично взяв на себе зобов'язання за залучення коштів необхідних для імпорту природного газу - він необхідний для опалювального сезону 2022-2023 року.

Раніше повідомлялося, що українці у двох випадках мають право не оплачувати комунальні рахунки під час воєнного стану: їх можуть перерахувати, а борги списати.