RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Захисники України зможуть по-новому купувати житло: що зміниться з 1 серпня

Кабінет міністрів ухвалив нововведення до чинного законодавства у сфері придбання житла для ветеранів, членів їх сімей і родин загиблих воїнів.

Про це повідомляє "Соціальна інформаційна платформа".

Затверждені урядом зміни стосуються ветеранів, які отримали інвалідність І–ІІ групи внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС, захисників-переселенців, бійців, які брали участь у бойових діях на території інших держав та членів їх родин.

Попередня постанова передбачала, що військовослужбовці згоду на придбання житла за рахунок компенсації від держави могли отримати виключно за місцем перебування на квартирному обліку (реєстрації місця проживання).

Відтепер, після змін від Кабінету міністрів, деякі категорії громадян можуть придбати житло за новим місцем проживання у будь-якому регіоні України, де не ведуться бойові дії. Нововедення стосуються ветеранів, захисників-переселенців та родичів загиблих воїнів.

Якщо раніше грошову компенсацію було необхідно використати впродовж 12 місяців з моменту її отримання, то тепер кошти на придбання житла зберігатимуться на спеціальному рахунку довше, але не більше ніж 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Окрім цього, затверждені Кабміном нововведення передбачають застосування єдиного коефіцієнту 1,5 для збільшення опосередкованої вартості житла для всіх одержувачів грошової компенсації.

"З початком повномасштабного російського вторгнення, та як наслідок, тимчасову окупацію частини території нашої країни, багато сімей захисників та захисниць, родин полеглих Воїнів були вимушені виїхати у безпечніші регіони України. Ми підготували відповідні напрацювання, і сьогодні уряд їх прийняв", - прокоментувала зміни до законодавства міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Раніше ми розповідали, як з 1 серпня зміняться розміри виплат для військовослужбовців.