RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Переселенці можуть отримувати виплати без паспорта: що для цього потрібно зробити

15 липня вимушені переселенці в Україні отримуватимуть соцвиплати навіть у разі втрати паспорта. Мета цього рішення допомога людям, які через війну, розв'язану РФ, змушені були залишити рідні міста.

"Апостроф" розповідає, що потрібно зробити, щоб отримати державні виплати без документів, які б підтверджували особу.

Для цього можна скористатися документами з програми "Дія", наприклад, є Документ. Далі слід оформити довідку про звернення за оформленням паспорта до Державної міграційної служби. Зробити це можна в територіальних органах ГТС або ж у центрах надання адпослуг.

Довідка про подання документів для оформлення паспорта громадянина України не замінює паспорт. Це альтернатива для реєстрації статусу ВПО та надання документів, з якими можна буде отримати соцвиплати. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій наголосили, що завдяки спрощенню процедури переселенці одразу можуть отримати виплати, не чекаючи більше місяця.

Зазначимо, статут ВПО можуть отримати люди, які:

  • перебувають у районах проведення воєнних дій
  • перебувають у тимчасовій окупації
  • оточені

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у додатку "Дія" з 19 квітня з'явилася функція оформлення фінансової допомоги внутрішньопереміщеним особам, пов'язаним з орендою житла.