RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Скасування сплати єдиного соцвнеску для ФОП під час війни: чим це загрожує

Українським фізичним особам-підприємцям на період війни з Росією дозволили не сплачувати єдиний соціальний внесок, однак страховий стаж їм не нараховуватиметься.

Про це повідомила прес-служба Пенсійного фонду України.

Відповідно до ст. 24 Закону України від 09.07.2003 № 1058 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", страховим стажем є період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісячно сплачено страхові внески. Якщо підприємець не сплачує єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЕСВ), він не набуває страхового стажу.

Тим часом з 1 березня було трохи змінено правила оплати ЄСВ. ФОП-"єдинники" (так само, як ФОП на загальній системі оподаткування та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства) звільняються від сплати ЄСВ за себе з 1 березня. Відповідно до Закону про ЄСВ платники, які скористаються цією пільгою, розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюється за період, у якому відповідно єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Раніше ми повідомляли про те, де в Україні купити військові облігації.