RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Пенсіонери можуть отримати суттєву фінансову допомогу: кому дають гроші

Українські пенсіонери в умовах війни з Росією можуть розраховувати на додаткові грошові виплати.

"Апостроф" розповідає, які категорії пільговиків отримають фінансову допомогу та як зробити заявку на оформлення виплати.

Організація Об'єднаних Націй в умовах повномасштабної війни надає матеріальну допомогу соціально незахищеним верствам. Зокрема, низка українських пенсіонерів може отримати виплату у розмірі 6600 гривень.

Кому призначено виплату від ООН:

  • ВПО, що знаходяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб;
  • особи, які проживають/перебувають на тимчасово окупованих або деокупованих територіях;
  • особи, які проживають/перебувають на територіях, що знаходяться в зоні активних бойових дій;
  • особи, які мають соціальний статус: особа з інвалідністю, пенсіонер, самотня мати чи батько, багатодітна сім'я, одержувач допомоги малозабезпеченим сім'ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

Пенсіонерам для отримання виплати у розмірі 6600 гривень (три місяці по 2200 грн) не обов'язково мати статус ВПО, проте вони мають проживати на окупованих або деокупованих територіях. Пріоритетними для надання фінансової допомоги є міста, що найбільш постраждали від війни.

Як подати заявку на оформлення виплати від ООН:

  • Пенсіонерам необхідно залишити заявку на платформі "єДопомога", після чого Мінсоцполітики проведе верифікацію даних за допомогою збору інформації з державних реєстрів та бази даних. За позитивного результату звернення буде направлено на розгляд представникам ООН.
  • Для складання заявки необхідно підготувати ІПН, паспорт громадянина України (ID-картка, вид на постійне або тимчасове проживання, свідоцтво про народження дитини за потреби), адресу зареєстрованого та фактичного місця проживання, контактний номер телефону та IBAN для зарахування грошової допомоги.

Раніше ми розповідали, як українські переселенці можуть одержати виплати від міжнародних організацій.