RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Німеччина допоможе Україні отримати макрофінанс на 8 млрд євро: кошти критично важливі

Німеччина допоможе Україні якомога швидше одержати вісім мільярдів євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Про це йшлося під час онлайн-розмови українського прем'єра Дениса Шмигаля з Федеральним міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднерм, пише пресслужба Кабінету міністрів.

"Навесні Європейська комісія ухвалила рішення про надання 9 млрд євро макрофінансової підтримки. 1 млрд євро ми вже отримали й очікуємо наступних 8 млрд євро. Сподіваємося на тверду підтримку цього рішення з боку партнерів, адже такі кошти для нас критично необхідні", - написав глава українського уряду.

Ще прем'єр повідомив, що днями Україна подала офіційну пропозицію Міжнародному валютному фонду з приводу можливої нової спеціальної програми МВФ. Розраховують одержати дану допомогу від МВФ у листопаді-грудні 2022 року.

Також сторони обговорили питання відновлення інфраструктури, мереж в Україні та питання закупівлі природного газу на осінньо-зимовий період.

Федеральний міністр фінансів запевнив, що Німеччина сприятиме швидкому отриманню Україною наступних восьми мільярдів євро макрофінансової допомоги від ЄС та візьме на себе лідерство в цьому процесі, також підтримує розпочаті урядом України процедури з відтермінування виплати боргів та подальші зусилля щодо започаткування нової спеціальної програми з МВФ.

Раніше ми писали, що у 2023 році в Україні можуть не підвищити мінімальну заробітну плату через брак коштів у держбюджеті.