RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Частині випускників педвузів виплатять матдопомогу: кому і скільки дадуть

Деякі випускники закладів вищої освіти за напрямами та спеціальностями педагогічного профілю можуть отримати одноразову фінансову допомогу від держави.

Про це нагадали в Міністерстві освіти України.

Така можливість передбачена постановою уряду за номером 1361 "Про надання одноразової адресної допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів".

Згідно з цим документом, гроші надають випускникам денної форми навчання, які навчалися за держзамовленням у вищих навчальних закладах та здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей галузі знань «01 Освіта/Педагогіка».

У відомстві уточнюють, що обов'язковою умовою є укладення колишніми студентами договору про роботу на посадах педагогів в установах загальної середньої та професійної освіти. Договір має бути підписано на термін не менше трьох років.

Такі випускники можуть розраховувати на п'ятиразовий розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлений на 1 січня календарного року. Цього року ця сума складає 12 405 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в навчальному році 2021-2022 випускники шкіл, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, отримають можливість дистанційного вступу до вузів .