RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Як в Україні отримати пенсію одразу за кілька місяців

В Україні до кінця року ще двічі підвищать пенсії, а в деяких випадках пенсіонери можуть отримати виплати одразу за кілька місяців.

"Апостроф" розповідає про ці випадки.

Якщо в результаті війни пенсіонер протягом кількох місяців не міг отримати виплати, вони накопичуються на спеціально створеному рахунку Ощадбанку (чи вже існуючому). Як тільки з'явиться можливість, людина похилого віку може забрати всю суму в будь-якому відділенні Ощадбанку, прийшовши туди з ідентифікаційним кодом і паспортом.

Якщо через війну пенсіонер, яка раніше отримував пенсію через листоношу або відділення Укрпошти, переїхав до іншого населеного пункту на підконтрольній Україні території, він може оформити переадресацію на сайті Укрпошти. Для цього потрібно вказати особисті дані, місце реєстрації, місце проживання та заповнити відповідну заявку.

Якщо пенсіонер виїхав за кордон і не отримував виплати терміном до шести місяців, для отримання пенсії необхідно звернутися до будь-якого відділення ПФУ. Якщо минув рік і більше, потрібно писати спеціальну заяву до ПФУ. Після цього пенсіонер отримає частину своїх грошей одразу, а решту виплачуватимуть частинами з кожною щомісячною пенсією.

Якщо людина не отримувала пенсію протягом 6 місяців і більше, це може бути розцінено як неможливість особи скористатися власним картковим рахунком. У цьому випадку кошти направляються до ПриватБанку для пошуку інших рахунків для перенаправлення пенсійних виплат.

Як повідомляв "Апостроф", під час війни в Україні по-новому розраховуватимуть пенсії.