RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як зберегти пенсію, якщо втратив роботу: українцям розповіли про новий механізм

У випадку втрати роботи під час війни в Україні, зберегти пенсію можливо – для цього необхідно буде заплатити страховий внесок.

Про це заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Так, в Україні планують ввести новий страховий внесок, аби громадяни, які втратили роботу, могли без втрат для себе вийти на заслужений відпочинок.

"Вже зареєстровано законопроект. Ми вперше даємо можливість людям заплатити за себе страховий внесок. Раніше можна було купити страховий стаж заднім числом, але це було складно. Сьогодні ми спрощуємо цю систему і цифровізуємо її. Буде єдина заява про приєднання і її можна буде подати онлайн. Ця процедура буде розрахована на 32 категорії громадян", - наголосила Жолнович.

За її словами, така ініціатива, зокрема, призначається для людей, які втратили роботу в передпенсійному віці. Вони або їхні родичі зможуть оплатити страховий внесок для того, щоб зберегти можливість своєчасного виходу на пенсію.

Раніше ми писали, що на час військового стану в Україні правила розрахунку пенсій буде змінено – поточні зарплати не враховуватимуться через суттєве зниження їх розміру і це позитивно вплине, власне, на виплати.