RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Деякі українці отримають надбавку в 9% до пенсії: кого стосується

Жінки в Україні, які вийдуть на пенсію за віком у 60 років в 2022 році, зможуть отримати надбавку в розмірі 9% до пенсійних виплат, якщо їм до цього не призначали будь-яких інших пенсій.

Читайте також: Відмова від виходу на пенсію: як це вплине на майбутні виплати

Про це повідомили в Пенсійному фонді України.

Підвищення до пенсій мають право отримати жінки, народжені з 1 січня 1962 року по 31 грудня 1962 року, якщо вони вирішили вийти на пенсію за віком і раніше не отримували пенсійних виплат.

Тобто ті, кому держава виплачувала пенсію за інвалідністю, за вислугу років або у зв’язку із втратою годувальника не можуть претендувати на дев'ятивідсоткову надбавку.

"Розмір підвищення визначається індивідуально та залежить від розміру пенсії жінки, обчисленої з урахуванням набутого нею страхового стажу та заробітної плати, з якої сплачено страхові внески (формула наведена у статті 27 Закону № 1058)", - зазначили в ПФУ.

Водночас українкам, які вийшли на пенсію в 2021 році, додатково встановили компенсацію у розмірі 25% основного розміру пенсії за те, що вони пішли на пенсію на 5 років пізніше, аніж було передбачено у чинному законодавстві.

Раніше "Апостроф" писав, хто з українців зможе вийти на пенсію достроково.