RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Виплати українським бійцям: що треба знати про допомогу за лікарняними

Українські військовослужбовці на час тимчасової втрати непрацездатності не будуть отримувати виплати за лікарняними.

Про це повідомляє "Соціальна інформаційна платформа".

Згідно чинного законодавства, для військовослужбовців передбачені інші норми соціального захисту, через що на час тимчасової втрати непрацездатності вони не отримуватимуть виплати за лікарняними.

Натомість, на час хвороби за військовими зберігається грошове забезпечення відповідно до займаної посади, а дія воєнного стану передбачає додаткову грошову винагороду. У разі хвороби чи отримання ушкоджень військовослужбовцям виплачують суму грошового забезпечення за останньою займаною посадою за весь період непрацездатності.

Зазначається, що виплата здійснюється на підставі наказу командира. Окрім цього, під час воєнного стану військовослужбовці можуть отримати іншу грошову допомогу. Захисники України, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво) під час бойових дій та які перебувають на стаціонарному лікуванні, мають право на грошову допомогу в розмірі до 100 тисяч гривень.

Чинне законодавство також передбачає, що якщо солдат проходить стаціонарне лікування з інших причин – він може отримати до 30 тисяч гривень на місяць. Грошові виплати від держави не залежать від місця лікування – це можуть бути як військові, так і цивільні чи закордонні медичні заклади.

Раніше ми розповідали, як ветерани війни можуть отримати до 1 млн гривень для відкриття власного бізнесу.