RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Українцям важко оплачувати комуналку: які тарифи заморожені

Через повномасштабну війну Росії проти України багато громадян нашої країни українці втратили джерело доходів, у зв'язку з чим не завжди мають можливість платити за комунальні послуги. Влада вирішила піти на поступки і заморозила тарифи на послуги ЖКГ, але не на все.

Про це повідомляє "Факти".

Ще наприкінці липня Верховна Рада України ухвалила закон № 7427, яким запроваджується мораторій на підвищення тарифів на такі послуги:

  • теплову енергію (її виробництво, транспортування), на послуги з її постачання, а також на постачання гарячої води;
  • послуги з розподілу газу;
  • вартість природного газу для побутових споживачів та виробників теплової енергії для населення. При цьому тариф не може бути вищим за вартість "блакитного палива" станом на 24 лютого - день початку повномасштабної війни.

Ініціатором цього законопроекту виступив Кабінет міністрів України. Заморожування тарифів запроваджується на період дії військового стану, а також на шість місяців після його завершення. Різницю в тарифах постачальникам сплачуватиме держава - у свою чергу постачальникам природного газу заборонено примушувати побутових споживачів до сплати заборгованості.

Оскільки цей закон уже підписав президент України Володимир Зеленський, протягом цього опалювального сезону тарифи на централізоване опалення, гарячу воду та газ не змінюватимуться.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні затвердили тарифи на газ на 2023 рік.