RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Фальшивок поменшало, але вони ще є: які банкноти в Україні підробляють найчастіше

Нацбанк Україні продовжує моніторинг вилучення з готівкового обігу підробок гривні навіть за умов повномасштабної війни з РФ. З січня до липня 2022 року з обороту вивели вчетверо менше підроблених банкнот нацвалюти, ніж за аналогічний період роком раніше. Разом з тим,в нашій країні, як і раніше, "ходять" фальшиві гроші.

Про це розповів у Варшаві заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Він поділився досвідом роботи Національного банку за умов війни. За його словами, у цей період регулятор не припиняв здійснювати моніторинг вилучення з готівкового обігу підробок гривні.

"За січень–липень 2022 року в Україні з обігу було вилучено в чотири рази менше підроблених банкнот гривні, ніж за аналогічний період торік. Більшість із них низької якості та імітують банкноти старого зразка – номіналом 500 гривень (зразка 2006 року випуску) та 200 гривень (зразка 2007 року випуску)", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Україні масово з'являються випадки поповнення терміналів купюрами в 500 гривень , виведених із обігу у сховищі Ощадбанку у тимчасово окупованому Херсоні.