RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Субсидії можуть отримати безробітні українці: названі суми та процедура

Громадяни України мають можливість оформити надання субсидії їм для оплати житлово-комунальних послуг, але для цього їм потрібно виконати умови.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Для цього їм необхідно зареєструватися в центрі зайнятості та отримати офіційний статус безробітного. Крім того, ще під час активної фази пандемії коронавірусу, громадяни, які втратили роботу, зареєструвалися в центрах зайнятості та отримують допомогу з безробіття, можуть звернутися та отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні шість місяців, а з урахуванням розміру допомоги з безробіття, яка вони отримували у попередні місяці.

Допомогу з безробіття в Україні на цьому етапі отримують понад 244 тисячі українців. Мінімальна сума допомоги становить 1000–1800 гривень. У середньому допомога з безробіття становить 4600 гривень. Максимальна допомога, яка сплачується безробітним в Україні – 9750 гривень.

Нагадаємо, мешканці України, які були змушені переїхати в інші регіони через російську військову агресію, мають право на житлову субсидію.