RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Проблеми з платіжками українців за газ: влада готує ще одну "революцію"

На ринку газу для побутових споживачів готується чергова "революція", в ході якої "Нафтогаз" планує позбавити облгази доступу до грошей, що надходять від українців в якості оплати за розподіл палива.

Про це йдеться у матеріалі видання "Дзеркало тижня".

Журналісти звернули увагу на проект постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до Порядку проведення розрахунків за послуги розподілу природного газу", оприлюдненого Нацкомісією з питань енергетики та комунальних послуг.

Держава, згідно з документом, планує позбавити облгази доступу до грошей, що надходять від побутових споживачів за розподіл газу. Зазначені кошти, у разі затвердження ухвали, будуть йти на рахунки "Нафтогазу".

Читайте також: Прийдеться платити більше: українців попередили про зростання цін на газ

"Чи йдеться про позбавлення облгазів останньої функції - розподіл газу, який залишався у них після того, як "Нафтогаз" перейняв на себе 98% ринку продажу газу населенню, з ухвали незрозуміло. Яким чином облгази здійснюватимуть діяльність, якщо кошти за це буде отримувати "Нафтогаз", із проекту теж незрозуміло", - йдеться у матеріалі видання.

Журналісти зазначають, що "революція" на ринку газу для побутових споживачів стала можливою після того, як українцям масово почали розсилати платіжки, а облгази ігнорували свідчення лічильників своїх клієнтів.

Раніше ми розповідали, що українці почали отримувати дивні платіжки за газ.