RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Україна отримала $1,3 млрд від МВФ: на що піде новий пакет фіндопомоги

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду підтримала виділення Україні пакету фінансової допомоги, який становитиме 1,3 млрд доларів. Кошти виділили у рамках програми Rapid Financing Instrument.

Про це повідомляє "Апостроф".

Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що гроші незабаром підуть в Україну і подякував виконавчому комітету МВФ.

У свою чергу глава уряду Денис Шмигаль заявив про те, що загальне фінансування з початку війни становить 2,7 млрд доларів. Новий транш спрямують на підтримку обороноздатності України, виплату пенсій та соцпрограм, а також посилення стійкості економіки нашої країни.

"Усього з початку повномасштабної війни міжнародні партнери України надали нам близько 20 млрд доларів. Завдяки цим коштам ми розуміємо, як зможемо фінансувати всі необхідні витрати цього року" , - написав прем'єр, подякувавши нашим партнерам.

Читайте також: США готові щомісяця виділяти Україні фінансову допомогу: названо суму

На офіційному сайті МВФ також повідомили про те, що новий пакет фінансування має задовольнити потреби платіжного балансу України, підтримати кредитоспроможність країни, що воює.

"Через понад сім місяців після початку російського вторгнення в Україну гуманітарні та економічні втрати залишаються величезними, що призводить до масштабних та невідкладних потреб у фіскальному та зовнішньому фінансуванні", - повідомили деталі кредитори, вказавши, що виплата в рамках програми RFI, еквівалентна 50% квоти України у МВФ.

Для зниження ризиків, пов'язаних із кредитуванням, двосторонні кредитори та донори пообіцяли й надалі підтримувати Київ відповідних умовах.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, з чим доведеться зіткнутися новому голові НБУ. Зазначається, що одним із основних завдань буде підтримка співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, які надають сьогодні Україні допомогу. Насамперед, це МВФ.