RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Кому виплатять пенсію, якщо людина померла в окупації: Мінсоцполітики озвучило відповідь

Українцям розповіли, хто має право отримати пенсійну виплату у разі смерті пенсіонера, який проживав на тимчасово окупованій території країни. Недоотримана пенсія обов'язково має бути виплачена.

Про це розповіла очільниця Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Читайте також: Частині українців потрібно змінити пенсійне посвідчення: названі два способи

Вона зазначила, що такі кошти будуть виплачені членам родини, які проживали з таким пенсіонером (особам ближчого ступеня споріднення), якщо такі відсутні, то іншим спадкоємцям.

Для того, щоб отримати кошти потрібно написати відповідну заяву у Пенсійний фонд.

"Такі гроші будуть виплачені спадкоємцям за заявою до управління Пенсійного фонду. Тим спадкоємцям, які спільно проживали як члени сім’ї разом з пенсіонером. Якщо ж у пенсіонера немає членів сім’ї, які з ним проживали, то пенсія включається до спадкового майна та буде успадкована спадкоємцями іншої черги в загальному, як уся спадщина. Така пенсія не пропадає. Нарахована та невиплачена пенсія є частиною спадкового майна", - зауважила глава відомства.

Жолнович додала, що в разі необхідності - інформацію щодо отримання таких коштів можна одержати в контакт-центрі Пенсійного фонду. Вона оприлюднила номери телефонів: 0 800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71.

Раніше ми писали, що в Україні у грудні зростуть розміри мінімальної та максимальної пенсій, що пов'язано з плановим підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Також пенсіонери отримають надбаки та доплати.