RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Кредитні канікули скасували: українці скаржаться на списання коштів із карток

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну для підтримки економіки країни багато банків запровадили кредитні канікули, які через деякий час скасували - майже через дев'ять місяців війни клієнти почали скаржитися на списання коштів на кредити.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, за словами однієї з клієнток популярного українського банку, без її відома було переведено понад половину суми допомоги для ВПО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом та сплату обов'язкового платежу.

Читайте також: Банківський кредит під час війни: наскільки законні нарахування відсотків та штрафи

Банк у свою чергу прокоментував ситуацію, повідомивши, що таке списання коштів є абсолютно законним у разі, якщо клієнт самостійно не погасив кредит до 25 числа – гроші знімаються з інших відкритих карт або будуть зняті з карт, відкритих у майбутньому.

"Списання з рахунків на погашення простроченої заборгованості здійснюється згідно з Умовами та Правилами надання банківських послуг, розміщеними на сайті банку", - зазначили у банку.

Водночас це правило не поширюється на військовослужбовців - відповідний законопроект ухвалили 27 липня, і тепер документ перебуває на підписі у президента. Варто зазначити, що українським захисникам борги не прощаються, але з'являється можливість оплатити їх тоді, коли це зручно.

Раніше ми писали, що пільгові кредити на придбання свого житла отримають півтисячі українських сімей із категорії внутрішньо переміщених осіб.