RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

США допомогли грошима: українські пенсіонери отримають виплати вчасно

Сполучені Штати Америки продовжують підтримувати нашу країну в такі непрості часи. Так, Україна отримала грантові кошти у розмірі 2 мільярди доларів із Цільового фонду Світового банку.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів України.

Читайте також: Сотні мільйонів виділять Україні: у США затвердили рекордний бюджет Пентагону

Це вже другий транш грантом у розмірі 4,5 мільярдів американських доларів.

Ці гроші надані Америкою через Цільовий фонд Світового банку у рамках проекту "Підтримка державних витрат для забезпечення сталого державного управління в Україні".

У відомстві розповіли про те, що грантове фінансування піде на забезпечення пенсій та заробітних плат працівникам цивільного захисту. Крім того, кошти направлять на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

"З перших днів злочинного вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати підтримують нас за всіма можливими напрямами, у тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Ця допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно та в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, але ще й не збільшує подальшого боргового навантаження на держбюджет", - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що США допомогли Києву обладнанням для відновлення енергосистеми.