RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українцям більше не нараховуватимуть соцдопомогу "автоматом": що зміниться

З нового року деякі види соціальної допомоги від держави більше не нараховуватимуть автоматично й більшості українців у 2023-му доведеться звертатися у відповідні органи за їх продовженням.

Як повідомляє соціальна інформаційна платформа, ці зміни передбачені постановою Кабінету Міністрів від 15.11.2022 року № 1320.

Відповідно до неї, автоматично нарахування всіх видів державних соціальних допомог продовжать лише мешканцям окупованих територій та регіонів, де тривають активні бойові дії.

Читайте також: Як виплачуватимуть пільги на комуналку у 2023 році: озвучено механізм

Решті українців з 1 січня 2023 року доведеться звертатися до органів соцзахисту, ЦНАПів чи вповноважених представників своїх громад із заявами для продовження виплат.

Наразі, "пролонгування" потребуватимуть допомога малозабезпеченим сім’ям, на дітей одиноким матерям, на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомога особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю.

Також особистого "підтвердження" потребуватиме тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, допомога особі, яка досягла пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

Окрім цього, звертатися до влади потрібно буде й за довідкою для безоплатного харчування дітей з малозабезпечених сімей в закладах освіти та продовження пільг багатодітним родинам, які було призначено раніше з урахуванням доходу сім’ї.

Нагадаємо, що українці можуть дізнатися про розмір житлової субсидії, не виходячи з дому.