RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Що зміниться із субсидіями у новому році: відповідь голови Мінсоцполітики

На субсидії, за якими вже потрібно звертатися до Пенсійного фонду, цього року було передбачено понад 37 млрд грн, і з них близько 80% вже профінансовано, і наступного року в бюджеті на ці цілі передбачено приблизно таку саму суму.

Про це, як повідомляють "Факти", розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

У зв'язку з тим, що тарифи на час воєнного стану заморожені, Кабінет міністрів розраховує, що 37 млрд. має вистачити на виплати допомоги від держави.

Читайте також: Виплата субсидій українцям: кому можуть відмовити і змусити повернути

Субсидію можуть отримати громадяни, які мають офіційне місце роботи або навчання. Причому, навіть якщо людина має заборгованість зі сплати ЄСВ з вини роботодавця, це не вплине на можливість отримувати субсидію.

Претендують на отримання субсидій й люди, які втратили роботу, але зареєструвалися у службі зайнятості. При цьому, при призначенні допомоги на оплату ЖКП враховуватимуть одномісячну допомогу з безробіття, а не отриманий за останні шість місяців дохід.

Також домогосподарствам, частина членів сім'ї яких поїхала за кордон як біженці, дозволено підтвердити факт їхньої відсутності та не враховувати їхні доходи при розрахунку субсидій.

Нагадаємо, що в Україні передбачено один із двох варіантів допомоги на оплату житлово-комунальних послуг: субсидії чи пільги й отримувати обидві виплати одночасно не можна.