RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

Ціни продовжують "повзти" вгору: які популярні овочі подорожчали ще більше

У той час, як у січні ціни на деякі крупи в українських супермаркетах досить помітно впали, овочі та фрукти демонструють тенденцію до подорожчання.

Про це розповідає EastFruit.

Так, подорожчали помідори. Це спричинено збільшенням попиту на тепличні томати на українському ринку та суттєве скорочення пропозиції даної продукції. Наразі імпортні помідори надходять у продаж по 65-73 грн/кг ($1,78-2/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зростають ціни і на моркву. Експерти пояснюють це тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, врожай якої був досить низьким. На сьогодні цей коренеплід продають по 20-25 грн/кг ($0,55-0,68/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Читайте також: В Україні очікується подорожчання хліба: від чого залежатимуть ціни

Також дорожче, ніж тижнем раніше, продавалися столові буряки. Крім того, продовжується зростання цін на цибулю. Продовжує дорожчати і солодкий перець. Зросли в ціні та огірки. Водночас подешевшала картопля та часник.

Фрукти демонструють зростання цін: подорожчали яблука та виноград. Дорожче ніж тижнем раніше, продавалися банан, гранат та ківі. Зросли ціни на мандарин та грейпфрут. Водночас апельсин та груша почали дешевшати.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Україні очікується подорожчання цукру.