RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні можуть більше не вимикати світло: Галущенко озвучив умову

Відключення світла не діятимуть в Україні за умови, якщо Росія не здійснить нові ракетні удари.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив очільник Міністерства енергетики Герман Галущенко.

За його словами, вже третій тиждень енергосистема України працює у бездефіцитному режимі, завдяки чому накопичилися певні резерви.

Читайте також: Дефіциту немає, але відключення можливі: де і чому може не бути світла

Галущенко сподівається, що "Укренерго" не буде доводити ліміти споживання, а громадянам не відключатимуть світло, але це можливо за умови, якщо ЗС РФ не здійснять нові ракетні удари по об’єктах енергоінфраструктури.

"Проте я радий з того, що наразі енергосистема працює у бездефіцитному режимі, уже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Ми маємо відповідні резерви і плануємо й надалі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмеження постачання. Тому я дуже сподіваюся, що ліміти для областей нам найближчим часом не знадобляться взагалі з точки зору споживання", - продовжив Галущенко в ефірі марафону.

Очільник міністерства додав, що наразі усі зусилля спрямовані на відновлення постраждалих внаслідок обстрілів об’єктів енергоінфраструктури, аби роботи були завершені до початку опалювального сезону, та забезпечення децентралізації виробництва електроенергії за рахунок будівництва нових генеруючих потужностей.

Читайте також матеріал "Апострофа": Підвищення цін на електроенергію буде і незабаром - Юрій Бойко