RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тарифи не залишаться такими самими: який "сюрприз" влада готує українцям

Уряд України обговорює різні варіанти реформи сфери комунальних послуг та системи субсидування. Після прийняття рішення до квітня комунальні тарифи для українців можуть зрости.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв'ю Liga.net.

Читайте також: Знижка в 100, 50 і 25 відсотків: за кого держава має платити комуналку

"Ми дійсно думаємо над проблемою субсидування і системною збитковості, відсутності стимулів для збільшення і виробництва електроенергії, і видобутку газу. Тому зараз напрацьовуються декілька різних механізмів, як розв'язати ці проблеми... Вважаю, протягом місяця-двох ми вийдемо з урядом з пропозиціями, баченням цієї системи. Є різні варіанти", – зазначив він.

За даними Шурми, обговорюються такий варіант, як повноцінна монетизація субсидій - це коли населення платить "справедливу ціну, але отримує компенсацію від держави". Однак основні моменти мають бути такими: громадяни України, які потребують допомоги, не мають постраждати, держава повинна допомагати таким особам адресно.

Крім того, як заявив заступник глави ОПУ, платоспроможним українцям треба сплачувати справедливі комунальні тарифи, а підприємства повинні продавати свої товари за справедливою ціною і мати стимул для нарощування виробництва електроенергії, видобутку газу і нафти.

Нагадаємо, в Україні на пільги та субсидії почали виділяти більше грошей.