RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Дві категорії українців можуть отримати 3350 гривень: кому передбачено допомогу

Деякі українці, які втратили роботу через повномасштабну війну з російськими окупантами та чия трудова діяльність скоротилася, можуть отримати державну допомогу у розмірі 3 350 гривень. Також в Україні продовжили дію деяких соціальних виплат.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Юридичного порадника для тимчасово переміщених осіб.

На допомогу по частковому безробіттю мають право працівники та ФОП у разі втрати частини заробітку (доходу) у зв'язку із зупинкою (скороченням) виробництва продукції/виконання робіт/надання послуг. До них відносяться військовий стан, виникнення НС, карантин або інші причини, наприклад, технологічного та економічного характеру.

Хто може отримати виплати:

  • ФОП, у яких скоротилася тривалість робочого дня на 30%;
  • працівники, за умови, що зупинка (скорочення) діяльності охоплює не менше 20% чисельності працівників, а скорочення робочого часу та зарплати становить – 30%.

Однак у ряді випадків допомога не виплачується. Зокрема, якщо роботодавець є органом державної влади чи органом місцевого самоврядування.

Крім того, допомога не поширюється на заклади, установи та організації, що повністю утримуються за рахунок державного чи місцевого бюджету, а також фондів соціального страхування.

Читайте також: Як не втратити право на соцдопомогу при зміні місця проживання: інструкція для переселенців

Виплати не передбачені також у випадках, коли роботодавець чи ФОП:

  • перебуває у процесі припинення юридичної особи,
  • перебуває у процесі припинення підприємницької діяльності,
  • визнаний в установленому порядку банкрутом;
  • щодо нього (неї) порушено справу про банкрутство.

Допомога виплачується на термін зупинення чи скорочення діяльності, проте не більше ніж на 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) діяльності. Для її оформлення слід звернутися до центру зайнятості за місцем провадження господарської діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", у Міністерстві соціальної політики заявили про перезапуск програми, спрямованої на підтримку офіційних безробітних та малозабезпечених.