RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ні в чому собі не відмовляйте: українці обурені підсумками індексації пенсій

У березні в Україні провели щорічну індексацію пенсій, що передбачає осучаснення рівня інфляції, проте далеко не всі пенсіонери залишилися задоволеними таким підвищенням виплат, адже декого вони взагалі не торкнулися.

"Апостроф" зібрав коментарі обурених пенсіонерів зі соціальних мереж.

Так, пенсіонери скаржаться: або нічого не додали, або 10%, або 100 гривень. Наприклад, 100 гривень - це нижня межа, яку отримають усі пенсіонери, що підпадають під індексацію. Тим часом верхня межа - 1500 гривень, встановлена для утримання зростання нерівності між розмірами пенсій.

Читайте також: "Елітна" категорія пенсіонерів залишилася без доплат після індексації

Одна із пенсіонерок порівняла суму пенсії з інвалідності людини, яка все життя працювала і яка не отримувала робочий стаж - після останньої індексації виявилося, що виплати майже однакові - 2530 і 2600 грн.

"Навіщо було працювати й платити в Пенсійний фонд, як ті, що не мають стажу, мають таку саму пенсію?", - обурюється жінка.

Також люди наголосили, що ті пенсіонери, у яких і так була велика пенсія, тепер отримають ще більші виплати у той час, як люди з незначною сумою виплат отримають мінімальну надбавку.

"У кого велика - нате ще, а решті - що крізь пальці пробігло", - написала коментаторка.

Раніше ми писали, яким чотирьом категоріям українців не підвищили пенсії з 1 березня.