RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Жодної копійки не додали: українці скаржаться на результати індексації пенсії

У березні в Україні провели щорічну індексацію пенсій, що передбачає осучаснення рівня інфляції, проте далеко не всі пенсіонери залишилися задоволеними таким підвищенням виплат, адже декого вони взагалі не торкнулися.

"Апостроф" зібрав коментарі обурених пенсіонерів із соціальних мереж.

Так, деякі користувачі мережі обурюються тим, що їм підвищили пенсію всього на 100 грн - вони вважають це насмішкою. Водночас, інші пенсіонери скаржаться, що сума їхніх пенсій залишилася незмінною. Зокрема, пенсіонерка з 3 групою інвалідності заявила, що їй після перерахунку не додали жодної копійки й виплати залишилися на рівні 2100 гривень.

Читайте також: Хтось їсть капусту, а хтось м'ясо: українці незадоволені індексацією пенсій

Нагадаємо, напередодні індексації пенсіонерам обіцяли, що збільшення пенсійних виплат становитиме від 100 до 1500 грн. Саме такі мінімум та максимум було встановлено Кабміном у проєкті постанови про індексацію пенсій, який опублікували для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Варто зазначити, що розмір підвищення залежить від розміру тіла пенсії, яку отримує особа, тобто від суми без урахування надбавок (доплати за вік, стаж тощо). Так, виплати мали зрости на 19,7%, що у середньому становить 400-700 грн. Втім, найвідчутніші підвищення отримали ті особи, які мають високу пенсію — 7500 грн.

Раніше ми писали, що українці обурені результатами індексації пенсій.