RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Глава "Укрнафти" Сергій Корецький заробляє у десятки разів більше бійців ЗСУ - експерт

Топменеджмент державної "Укрнафти" щомісяця отримує зарплати, що дорівнюють мільйонам гривень, що суттєво більше, ніж у військовослужбовців на фронті.

Про це у Facebook повідомив юрист Михайло Шнайдер.

Він висловив здивування, що робота в тилу оцінюється в десятки разів дорожче за смертельний ризик на передовий.

За його словами, тільки новий директор "Укрнафти" та "Укртатнафти" Сергій Корецький щомісяця отримує зарплату у розмірі 3,2 млн гривень і це без урахування премії.

"Повторю ще раз – ТРИ МІЛЬЙОНИ ДВІСТІ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ У МІСЯЦЬ. І це під час війни. І це в 32 РАЗИ більше, ніж наші герої на самому передку. І це ще без премії, яку йому обов'язково видадуть за підсумками року", - пише Михайло Шнайдер.

Восени 2022, коли "Укрнафту" забрали у Коломойського і передали Міноборони, дане рішення підтримувалося суспільством, а "мережа була завалена компліментами цьому персонажу, який він сучасний та прогресивний", згадує активіст. Заступник керівника держкомпанії Юрій Ткачук має щомісячний оклад 700 тисяч грн, а з урахуванням 50% річної премії виходить близько 1 млн грн щомісяця.

"Заступник Оксана Волинець – 1,1 млн грн на місяць, заступник Олена Артазей – 800 000 грн на місяць. Нормальні такі зарплати, прогресивні та сучасні. Саме доречні під час війни", - пише Михайло Шнайдер.

Екскерівник іншої державної нафтової компанії Юрій Коболєв перебуває під слідством у справі про незаконну виплату собі 229 млн грн премії.