RU  UA

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Виплати по 2000 і 3000 грн евакуйованим із небезпечних регіонів: Кабмін оновив правила

У вівторок, 18 квітня Уряд розглянув та затвердив зміни до постанови Кабміну України № 1195 спрямовані на поліпшення механізму виплат для осіб, що евакуюються з небезпечних територій – це сприятиме покращенню умов та полегшенню процедури виплати коштів.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Люди, які евакуюються з небезпечних територій евакуаційними автобусами або потягами, матимуть можливість отримати гарантовані грошові виплати. Це стосується всіх постраждалих від надзвичайних ситуацій, які потребують допомоги з боку держави.

"Люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого і 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю", - йдеться у повідомленні.

Задля забезпечення ефективної та швидкої допомоги особам, які евакуюються з небезпечних територій, необхідно завчасно повідомляти органи місцевої влади про бажання виїхати. На основі цього складаються списки, які потім передаються до обласної військової адміністрації.

Читайте також: Як чоловікам-переселенцям стати на військовий облік під час переїзду: відповідь Мінсоцполітики

Виїхавши із небезпечних регіонів переселенці мають право на отримання грошових виплат від держави. Аби їх отримати, при собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини. Для осіб з інвалідністю необхідно мати відповідний підтверджуючий документ.

Аби запобігати можливим зловживанням та забезпечити точність надання допомоги, Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються. Ця програма допоможе перевірити інформацію про осіб, які подали заявки на отримання допомоги, та забезпечить відповідний контроль за процесом виплат.

З питань евакуації й отримання грошової допомоги від держави можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Раніше ми писали, як отримати статус ВПО, якщо немає прописки.

  • Вас може зацікавити:

Допомога малозабезпеченим сім'ям у 2023 році: як оформити і скільки зараз платять

Українцям продовжать виплати ВПО: кого торкнеться і яка буде сума

Переселенці можуть залишитися без виплат із двох причин: куди звертатися, щоб відновили допомогу