RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Виплати працюючим пенсіонерам: хто в червні отримає збільшені пенсії та доплату

З суботи, 1 квітня, згідно зі ст. 42 закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", відбувся традиційний щорічний перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють – індексація торкнулася близько 600 тис. громадян.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Урядовий портал".

Зазначається, що пенсії працюючих пенсіонерів, які мають 24 місяці страхового стажу на 1 березня 2023 року, або які працювали менше, але з призначення пенсії чи її попереднього перерахунку минуло два роки, будуть автоматично перераховані. Цей перерахунок також стосується працюючих пенсіонерів, які отримують пенсію за вислугу років та досягли пенсійного віку.

Читайте також: Індексація на папері: пенсіонерів не влаштувало березневе підвищення виплат

Перерахунок пенсій для кожного пенсіонера відбувається індивідуально, а збільшення розміру пенсій вираховуватиметься за формулою, що включає коефіцієнт страхового стажу та можливо коефіцієнт заробітної плати (за необхідності). Розмір збільшення залежить від того, який страховий стаж вже нараховано та який заробіток одержував пенсіонер під час роботи.

Перерахунок пенсій почнеться з квітня, як тільки будуть доступні відомості про сплату єдиного внеску за перший квартал 2023 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що очікується в травні. Орієнтовно в червні пенсіонери, які мають право на перерахунок, отримають більш високі розміри пенсійної виплати, а також отримають доплату за попередні місяці, починаючи з квітня.

Раніше ми писали, що українці обурені результатами індексації пенсій.

  • Вас також може зацікавити:

Стосується багатьох, але не всіх: кому з пенсіонерів доплачуватимуть щомісяця

Менш бути не може: Конституційний суд України ухвалив рішення про розмір пенсій

Пенсія в березні підвищилася на 0%: українці в паніці від результатів індексації